Ate Kloosterman
Ton Broeders, Ate Kloosterman
Ingrid Haest, Jos Herbergs, Marko Jelicic, Hans Nelen
Jurrien Bijhold, Hans Henseler
Marjorie Drees, Cleo Huisman, Jolanda de Jong, Maud Olde Keizer, Sanne Rodenboog, Pim van Tongeren, Kim de Wildt, Michiel van der Wolf
Charlotte Perquin-Deelen
Experimentele toepassingen van Mixed Reality in de forensische opsporing
Sinds januari 2019 wordt er binnen het lectoraat voor Digital Evidence en E-discovery van de Hogeschool Leiden onderzoek gedaan naar mogelijke toepassingen van Mixed Reality in het forensisch onderzoek op een plaats delict. Aanleiding voor dit onderzoek was het vermoeden dat met de Hololens van Microsoft veel ideeën die zijn opgedaan in eerder uitgevoerde projecten van het NFI, de politie en de TU Delft (CSI-The-Hague en On-the-Spot) eenvoudig gerealiseerd konden worden. Binnen dit onderzoek worden regelmatig nieuwe toepassingen gebouwd aan de hand van de reacties op demonstraties, presentaties en kleine gebruikersstudies voor technische onderzoekspecialisten van de politie. Dit artikel beoogt inzicht te geven in de werking van Mixed Reality en de mogelijke toepassingen binnen het werkveld van onderzoek op een plaats delict en bij first response. De conclusie van het huidige onderzoek is dat Mixed Reality verschillende veelbelovende toepassingen heeft in het forensisch onderzoek maar dat deze technologie op dit moment door de beperkte beschikbaarheid nog onvoldoende is getest.
Om toegang te krijgen tot het gehele artikel heeft u een abonnement nodig. Meer informatie over de abonnementsvormen en prijzen kunt u hier vinden.
Abonneren op dit tijdschrift